hbhnu

Στο Διεθνές Συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών  για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση ICEGOV 2021, που φέτος πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στους χώρους του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, συμμετείχαν εξέχουσες προσωπικότητες και υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΟΟΣΑ, της UNESCO και άλλων διεθνών οργανισμών της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Στις ημερίδες του μίλησαν οι πιο επιδραστικοί ειδικοί στον τομέα της Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε παγκόσμιο επίπεδο και σημαντικοί Έλληνες ακαδημαϊκοί στο πεδίο της Ψηφιακής Διακυβέρνησης από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο,  το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Αξιόλογη παρουσία στο ICEGOV είχε και το ΕΔΥΤΕ. Ο Νίκος Βασιλάκης, επικεφαλής του Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Συντονισμού του Εθνικού Δικτύου, και ο Ηρακλής Βαρλάμης, καθηγητής Πληροφορικής και Τηλεματικής, σε τραπέζι με τον υπουργό Επικοινωνιών και Ψηφιακής Οικονομίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Νιγηρίας Isa Ali Ibrahim, παρουσίασαν  το GRNET και μίλησαν για τις προηγμένες υποδομές και υπηρεσίες δικτύου, υπολογιστικού νέφους και πληροφορικής που παρέχει, σε ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, σε φορείς της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων και σε φορείς του δημόσιου, ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Περιέγραψαν πως εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες στους στρατηγικούς τομείς της Δημόσιας Διοίκησης, της Εκπαίδευσης, της Έρευνας, της Υγείας και του Πολιτισμού, ενώ επικέντρωσαν στον σπουδαίο ρόλο που έχει διαδραματίσει το διάστημα της πανδημίας του covid 19, αλλά και γενικά στο έργο του στον χώρο της Υγείας (άυλη συνταγογράφηση).

Οι κ.κ Βασιλάκης, Βαρλάμης έδειξαν με τη βοήθεια σχεδιαγραμμάτων πως το ΕΔΥΤΕ με την υποστήριξη της ελληνικής Πολιτείας, ως κύριος συντονιστής όλων των ψηφιακών υποδομών για την Παιδεία και την Έρευνα, προσέφερε λύσεις και τεχνογνωσία που συνέβαλαν και συμβάλλουν   στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Δημόσιας Διοίκησης στην Ελλάδα και στην αναβάθμιση της  εξυπηρέτησης των πολιτών από το κράτος. Αναφέρθηκαν συγκεκριμένα:

  • Στη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της εκπαιδευτικής εμπειρίας
  • Στην ενδυνάμωση της ερευνητικής κοινότητας και στην ανάπτυξη του ερευνητικού έργου στη Χώρα
  • Στον εκσυγχρονισμό του τομέα Υγείας
  • Στην εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων για την Ελλάδα στους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης, της Εκπαίδευσης, της Έρευνας, της Υγείας.