Στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τα πέντε εργαστήρια για θέματα Ψηφιακού Μετασχηματισμού στη Δημόσια Διοίκηση, που οργάνωσαν από κοινού η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών (Γ.Γ.Ψ.Δ.Α.Δ.) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με την ΕΔΥΤΕ Α.Ε.
Τα εργαστήρια υλοποιήθηκαν το χρονικό διάστημα 12/9/2022 έως 16/9/2022 στο περίπτερο 12 του εκθεσιακού χώρου και τα θέματα τους συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον μεγάλου κοινού, που τα παρακολούθησε δια ζώσης και διαδικτυακά, μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας ΔΙΑΥΛΟΣ.
Το πέμπτο εργαστήριο ασχολήθηκε με τις αναδυόμενες τεχνολογίες στο Δημόσιο Τομέα και είχε βασικό στόχο να αναδείξει τις ευκαιρίες που δημιουργούνται στη δημόσια διοίκηση από τη χρήση του blockchain. Τη συζήτηση συντόνισαν οι Θανάσης Παναγόπουλος, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ψηφιακής Στρατηγικής, Γ.Γ.Ψ.Δ.Α.Δ και Χάρης Βασιλείου , στέλεχος του Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Συντονισμού της Διεύθυνσης Ψηφιακής Διακυβέρνησης της ΕΔΥΤΕ. Ο πρώτος, παρουσίασε και το νόμο για τις αναδυόμενες τεχνολογίες, που ψηφίστηκε πρόσφατα στην Ελληνική Βουλή.
Οι ομιλητές, Θανάσης Βαλιάκος , προϊστάμενος του Τμήματος Ψηφιακής Στρατηγικής της Διεύθυνσης Ψηφιακής Στρατηγικής, Γ.Γ.Ψ.Δ.Α.Δ, Σπύρος Καπετανάκης, προϊστάμενος του Τμήματος Συμμετοχικότητας και Ανοιχτών Δράσεων της Διεύθυνσης Ψηφιακής Διακυβέρνησης της ΕΔΥΤΕ και Διονύσης Αυρηλιώνης , Διευθύνων Σύμβουλος της Compel.io, παρουσίασαν:
Στο εργαστήριο αξιολογήθηκαν, επίσης, η εφικτότητα και βιωσιμότητα μιας επένδυσης σε ένα Ελληνικό blockchain που θα μπορούσε να υποστηρίξει τις ανάγκες του δημοσίου και των συναλλαγών με τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.
Παρακολουθήστε όλες τις παρουσιάσεις και τα ερωτήματα που προσπάθησαν να απαντήσουν οι ομιλητές στο βίντεο που ακολουθεί: